Ο οίκος Gucci άνοιξε εστιατόριο στη Φλωρεντία. - Blond (con)fusion

Ο οίκος Gucci άνοιξε εστιατόριο στη Φλωρεντία.

January 11th, 2018 Blond Trotter, Homepage Posts No Comment yet
Share

Φέτος δίκαια όλοι μιλούν για τον οίκο Gucci! Ποιός από εμάς δεν θέλησε φέτος κάτι από εκεί;’Ισως μία ζώνη με τα διπλά χρυσά αρχικά, μία τσάντα με τιγράκια, παπούτσια με γούνα, ένα σακάκι, ένα ροζ γυαλί ηλίου; Καμπάνιες, νέα σχέδια, εξαιρετικά prints, ζωηρά χρώματα, ένας αμφιλεγόμενος σχεδιαστής και μακαρόνια με αέρα πολλών αστεριών Michelin. Ναι όπως τα ακούσατε! Μακαρόνια! Μέσα στο μουσείο του οίκου, στην piazza Signoria στη Φλωρεντία, μόλις άνοιξε ένα εστιατόριο, που θα κάνει τους απανταχού fashionistas να παραμιλάνε. Βέβαια μέσα στο haute restaurant του οίκου δεν θα φάτε μία απλή και ταπεινή μακαρονάδα, όπως πολύ καλά υποψιάζεστε. Ο chef της κουζίνας είναι ο παγκοσμίου φήμης Massimo Bottura, που έχει στην κατοχή του ένα γαλαξία αστεριών Michelin για το εστιατόριο Osteria Francescana στη Μοντένα.

Το όνομα του εστιατορίου είναι Gucci Garden και άνοιξε μόλις χτες. Στα βήματα πολλών οίκων, που διαθέτουν χώρους εστιάσης σαν τον Ralph Lauren και τον Tiffany’s  και πολλούς ακόμα, ο νέος χώρος της Ιταλικής φίρμας φιλοδοξεί σε κάτι ανώτερο. Μέσα στο ιστορικό Palazzo della Mercanzia, που στεγάζεται το μουσείο και το εστιατόριο, στην πιό όμορφη πλατεία της Φλωρεντίας, οι υπεύθυνοι του χώρου θέλουν να στεγάσουν πρωτότυπα art installations και εκθέσεις σε ένα χώρο, που το ρούχο θα μπερδεύεται με τις Ιταλικές γεύσεις.

Ο αστεράτος chef είναι ενθουσιασμένος με το νέο εγχείρημα και φιλοτέχνησε ένα εξ’ολοκλήρου νέο μενού για το Gucci Garden. Το μενού κινείται στην λογική του all day και είναι εστιασμένο στην Ιταλική κουζίνα. Η σάλα χωρητικότητας 50 ατόμων υποδέχεται ήδη νέους καλεσμένους και φιλοδοξεί να γίνει το νέο γαστρονομικό hot spot της πόλης. Στο ισόγειο του μουσείου θα μπορεί κανείς να πάρει και μικρά treats από το εστιατόριο και τα έσοδα θα διατεθούν για την αποκατάσταση κτηρίων μέσα στη Φλωρεντία. Ενδιαφέρον!

Gucci ρούχα, Bottura και Φλωρεντία; Νομίζω αυτή η περίπτωση είναι case of study για τον Globe-Eater του FnL, σωστά;

 

Photos via Pinterest 

Tags: , , , ,

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

Your email address will not be published.This is a required field!

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>