24 ώρες με την Μαρία Διαμάντη. - Blond (con)fusion

24 ώρες με την Μαρία Διαμάντη.

September 9th, 2017 Blond & Personal, Homepage Posts No Comment yet
Share

 

 

Αυτό που με απασχόλησε πιο πολύ όταν μου πρότειναν να περιγράψω ένα τυπικό 24ωρο μου είναι πως ως γνήσια καλλιτέχνης ( λέμε τώρα.. ) το 24ωρο μου δεν είναι ποτέ τυπικό και πως σε μια Ελλάδα που ξυπνάει στις 07.00 και τρέχει για δουλειά εγώ θα πρέπει να σας ενημερώσω χαρούμενη ότι ξυπνάω το νωρίτερο στις 10.00 και όλα αυτά χωρίς να γίνω προκλητική .. Όμως θα μου άρεσε να σας πάρω μαζί μου στην καθημερινότητα μου γι’ αυτό παίρνω βαθειά ανάσα και θα προσπαθήσω να σας περιγράψω ένα δικό μου 24ωρο.
10.00: Βαθειά ανάσα λοιπόν καθώς ξυπνάω στο κρεβάτι μου και απλώνω το χέρι να πιάσω το i-phone που καθημερινά κοιμάται μαζί μου στο διπλανό μαξιλάρι. Αφού τσεκάρω mails και social media κλείνω το κλιματιστικό – χωρίς αυτό δεν κοιμάμαι ποτέ – και σηκώνομαι να ανοίξω τα παράθυρα – επίσης η παραμικρή χαραμάδα φωτός με μετατρέπει σε βαμπίρ- ..
10.30: Ως γνήσια coffee addict φτιάχνω έναν τεράστιο δυνατό καφέ – στιγμιαίο εσπρέσσο μιας και ο εσπρέσσο έχει την ωραιότερη γεύση καφέ από όλους και στιγμιαίο μιας και δεν κατάφερα ποτέ να φτιάξω έναν αξιοπρεπή σε μηχανή εσπρέσσο – τον οποίο όταν ο καιρός το επιτρέπει φροντίζω να πίνω στην βεράντα μου κάνοντας κάποια τηλεφωνήματα, επιβεβαιώνοντας τις ώρες των μαθημάτων και προσπαθώντας να οργανώσω τη μέρα. Ο γιός μου είναι ήδη στο σχολείο μιας κι εγώ είμαι το καλομαθημένο που ξυπνάει πιο αργά από όλους.


11.00: Γυμναστική απαραιτήτως – εδώ αν είναι Σάββατο συμβαίνει η εξής παραλλαγή : παίρνω τις ” pointe s ” μου και τρέχω στο Κολωνάκι για μάθημα μπαλέτου – και μετά ντους , πρωινό – συνήθως ζυμωτό ψωμί ( ναι, ναι ζυμώνω ) βούτηρο και μέλι γιατί αν αρχίσουμε με γιαούρτι, φρούτα ή χυμούς.. πεινάω όλη μέρα. Αν δεν είναι Σάββατο λοιπόν που είμαι ήδη έξω γύρω στις ..12.00: είναι η ώρα που φεύγω απ’ το σπίτι για εξωτερικές δουλειές που πάντα συνδυάζω με σύντομη βόλτα – περπάτημα στην Αθήνα που αγαπώ πολύ.


13.20: Η ιερή στιγμή της ημέρας. Επειδή τον γιό μου δεν τον πηγαίνω ποτέ εγώ σχολείο – εκτός κι αν έχουν αρρωστήσει όλοι οι υπόλοιποι – φροντίζω πάντα να μην χάνω την ώρα που κατεβαίνει χαμογελαστός τη σκάλα του δημοτικού, γι αυτό κι όποιος με ξέρει και με αγαπάει δε μου τηλεφωνεί ποτέ εκείνη την ώρα.. τον παραλαμβάνω, μικρή κουβεντούλα στον δρόμο για το πώς πήγε η μέρα του , αν χρειάζεται κάτι κ.λ.π , τον αφήνω στη μαμά μου και εκεί γύρω στις ..

14.00: Ξεκλειδώνω το ατελιέ και εδώ είναι που νιώθω σαν να μπαίνω σπίτι μου ή μάλλον στο φοιτητικό μου διαμέρισμα (!) Βάζω μουσική – πάντα κάνω μάθημα με μουσική- ( το αγαπημένο μου τον τελευταίο καιρό είναι το ” Best Of Ella Fitzgerald ” – μου έμεινε συνήθεια βλέπετε από ένα καλοκαίρι στη Σαντορίνη – φτιάχνω τον δεύτερο καφέ της ημέρας και τα ιδιαίτερα μου ξεκινούν να έρχονται.. σύντομη κουβεντούλα .. τι κάνουν, πως πέρασαν την εβδομάδα τους και ξεκινάει το μάθημα. Μάθημα πολύ και απαιτητικό αφού μεγάλο μέρος των ανθρώπων που έρχονται να εκπαιδευτούν σε εμένα ( πέρα από τους ερασιτέχνες που έχω στην ομάδα μου ) είναι παιδιά που ενδιαφέρονται να κάνουν απευθείας κάποιο μεταπτυχιακό σε πανεπιστήμιο μόδας του εξωτερικού οπότε η προετοιμασία τους είναι σκληρή και απαιτητική..


( ! ) Μεσημεριανό δεν προλαβαίνω να φάω ποτέ.
Η μέρα κυλάει έτσι μέχρι τις..
19.00: Έχω το ομαδικό μου τμήμα.. εδώ πια είναι σαν να βγαίνω βόλτα με τις φίλες μου.. Τόσα κορίτσια .. τόσα νέα η κάθε μια .. Η καλύτερη ώρα της εβδομάδας !! Εδώ το μάθημα είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον γιατί η ομάδα αυτή είναι οι άνθρωποι με τους οποίους φέρνω εις πέρας τα διάφορα project που κατά καιρούς μελετάμε.. Μαζί τους έκανα το #fashionrewindproject μαζί τους είχα κάνει και πριν τρία χρόνια το #180minutesfor18ideas μαζί τους συνεχίζω και στο επόμενο. Απογεύματα που δεν έχω ομάδα έχω συνήθως κάποιον δάσκαλο που εκπαιδεύει εμένα – κατά καιρούς φροντίζω να μαθαίνω διάφορα πράγματα από φωτογραφία μέχρι καινούριες γλώσσες πρώτον γιατί πάντα μου αρέσει να μαθαίνω και δεύτερον για να βρίσκομαι κι εγώ που και που στη θέση των μαθητών μου..


21.00 +:Είναι η ώρα που επιστρέφω στο σπίτι για να δω τον γιο μου ( κάποτε τσέκαρα και τα μαθήματα του αλλά αποφάσισα πια να περνώ μαζί του πιο εποικοδομητικό χρόνο – είναι άλλωστε αρκετά υπεύθυνος από μόνος του αν χρειαστεί βοήθεια να την ζητήσει εφόσον φτάσαμε αισίως τα 11 ! ) λέμε τα νέα μας πως ήταν η μέρα του και τον βάζω – συνήθως στην μαμά μου για ύπνο – . Εδώ είναι η ώρα που πρέπει να αποφασίσω αν θα βγω για βράδυ ή θα επιστρέψω στο ατελιέ για να δουλέψω.. (σημ. τα γλυπτά φορέματα έχουν κατά κύριο λόγο κατασκευαστεί κάπου μεταξύ 11 το βράδυ και ανατολής ηλίου ). Οπωσδήποτε ένα ντους πριν ξαναφύγω – κάτι στο οποίο είμαι εθισμένη κάνω άπειρα μέσα στην ημέρα -..
Μέρες με ομαδικό μάθημα το γρήγορο ποτό είναι απαραίτητο μετά με όλα μου τα κορίτσια αλλιώς βλέπω τους φίλους μου οι οποίοι ευτυχώς ξενυχτάνε και αυτοί και συνδυάζουμε ποτό με φαγητό συνήθως στην φανταστική γειτονιά του Κεραμεικού – μιας και λόγο δουλειάς δεν προλαβαίνουμε να απομακρυνθούμε – και γύρω στη ..
ο1.00: Επιστρέφω στο ατελιέ για να δουλέψω μόνη ( τα γλυπτά φορέματα που λέγαμε .. )


ο3.00: Γυρίζω στο σπίτι και χαλαρώνω συνήθως συνεχίζοντας τη δουλειά στον υπολογιστή μιας και όλο και με κάτι θα έχω καταπιαστεί π.χ. μπορεί να κάνω έρευνα για το θέμα της επόμενης έκθεσης ή μια από τις αγαπημένες μου συνήθειες είναι να μελετάω μεγάλους φωτογράφους αργά τη νύχτα. Πρόσφατη αγαπημένη συνήθεια είναι να μιλάω με τον ξάδερφο μου στη Νέα Υόρκη μιας και βολεύει πολύ η διαφορά ώρας σε συνδυασμό με το ότι εγώ κοιμάμαι πάντα αργά. Γύρω στις ..
04.00: Κάνω το τελευταίο ντους της ημέρας, φτιάχνω τον τελευταίο καφέ – αυτή την ώρα ντεκαφεινέ οπωσδήποτε και τον παίρνω μαζί μου στο κρεβάτι – επίσης αγαπημένη συνήθεια – τοποθετώ το i-phone στο διπλανό μαξιλάρι και μιας και είναι ήδη πρωί.. καλημέρα !!!!

Τρία πράγματα που έμαθα σήμερα:
1. Η ζωή αλλάζει – πράγματι – δίχως να κοιτάζει τη δική σου μελαγχολία.. ( Δεν το χω πει εγώ αυτό αλλά ο Σαββόπουλος , όμως το επιβεβαιώνω..)
2. Όλες οι αποστάσεις είναι ένα ”θέλω” μακρυά ..

3. ”Σπίτι σου” είναι εκεί που καταλαβαίνουν τις σκέψεις σου .
Τραγούδι – και μη γκρινιάξετε που είναι παλιό, παλιό αλλά κλασσικό.. – το ” space oddity ” του λατρεμένου David Bowie..

Το τραγούδι της ημέρας:

Tags: , ,

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

Your email address will not be published.This is a required field!

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>